De steenkoolmijn van Winterslag was de laatste om te sluiten in 1988. In 2005 verrees uit de assen ‘C-mine’. Inhoudelijk werkt de creatieve hub rond vier pijlers: educatie, creatieve economie, creatieve recreatie en artistieke creatie en presentatie. Met een hogeschool gespecialiseerd in diverse artistieke afstudeerrichtingen, een incubator voor jonge ondernemers, een cultuurcentrum, een designcentrum, een cinema, C-mine expeditie,… is de C-mine missie geslaagd. De creatie van 330 jobs in 42 bedrijven en organisaties, waarvan ca. 200 jobs in de creatieve sector in 33 creatieve bedrijven.

 

Elke dag wordt er op C-mine gemaakt: games, apps, websites, televisiedecors, drones, lichtshows, designobjecten, podiumproducties,… C-mine is een site van creatieve makers in elk van de vier segmenten.

De C-mine missie is geslaagd, maar houdt nooit op… Op de site is elke schakel steeds op zoek naar vernieuwing, innovatie en creatie.  Iedereen is welkom die op zoek is naar een creatieve beleving, professioneel of recreatief. Van student, toerist, ondernemer, cultuurliefhebber, designliefhebber tot culinair genieter.